Δημόσια Κεντρική
Βιβλιοθήκη Λεβαδείας
 

Έλα να φτιάξουμε μια ιστορία

Κωνσταντίνα Γεωργούλια, Pie Corbett

 
Εκδότης
  Εκδόσεις Πατάκη
Σειρά
 
Είδος
  Γραφή - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης), Γραφή - Μέθοδοι
ISBN-10
  9601661328
ISBN-13
  9789601661322
Ημερομηνία Δημοσιεύσεις
  1/1/2016
Γλώσσα
  Greek
Σελίδες
  155
Έκδοση
 
Τιμή
  €7,90
Δεσμευτικό
 
Διαστάσεις
  xx
Βάρος
 
Ημερομηνία Προσθήκης
  18/6/2017
[aem:BookFiles]
Έλα να φτιάξουμε μια ιστορία / Corbett, Pie
Το 'Έλα να φτιάξουμε μια ιστορία, 150+ δραστηριότητες δημιουργικής γραφής για παιδιά 7-12 ετών' είναι μια συλλογή παιχνιδιών και δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας της 'δημιουργίας ιστοριών'. Εστιάζει στην 'αφήγηση ιστοριών με σκοπό τη συγγραφή', όπως επίσης και στην καλλιέργεια μιας ολόκληρης σχολικής κουλτούρας αφήγησης, ανάγνωσης και συγγραφής ιστοριών στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας.

Το βιβλίο περιέχει:
- ευρηματικές ιδέες για 'σύντομα παιχνίδια', ιδέες πρακτικές.
- πάνω από 150 παιχνίδια και δραστηριότητες που μας προκαλούν να σκεφτούμε και που στόχο έχουν να 'πυροδοτήσουν'' την αφήγηση.

Το 'Έλα να φτιάξουμε μια ιστορία!' (Jumpstart! Storymaking) ξεκίνησε ως ένα διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα με έδρα το Διεθνές Κέντρο Μάθησης και Έρευνας από τη Mary Rose και τον Pie Corbett. Η αρχική ιδέα ήταν τα παιδιά να μαθαίνουν να αφηγούνται μια ιστορία στη γλώσσα τους και στη συνέχεια την ίδια ιστορία σε μια άλλη γλώσσα. Βασικό συμπέρασμα σε αυτή τη διαδικασία ήταν ότι τα παιδιά βελτίωσαν τον τρόπο γραφής τους.
Αυτή η προσέγγιση της δημιουργίας ιστοριών κατέχει κεντρική θέση στη διαδικασία της διδασκαλίας της αφήγησης στο Αγγλικό Εθνικό Πλαίσιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τι είναι η 'δημιουργία ιστοριών';
Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τη δική μας αφήγηση ιστοριών;
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να γίνουν αφηγητές ιστοριών;

Σε αυτά τα καίρια ερωτήματα απαντά ο συγγραφέας με ιδέες ευρηματικές και εύκολες στην εφαρμογή τους, που στοχεύουν στην καλλιέργεια µιας σχολικής κουλτούρας αφήγησης και ανάγνωσης ιστοριών.