Δημόσια Κεντρική
Βιβλιοθήκη Λεβαδείας
 

Το υπέροχο ταξίδι της Νίλου

Δήμητρα Δότση, Γκουίντο Κόντι

 
Εκδότης
  Καλέντης
Σειρά
 
Είδος
  Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
ISBN-10
  9602199997
ISBN-13
  9789602199992
Ημερομηνία Δημοσιεύσεις
  1/1/2015
Γλώσσα
  Greek
Σελίδες
  192
Έκδοση
 
Τιμή
  €14,00
Δεσμευτικό
 
Διαστάσεις
  xx
Βάρος
 
Ημερομηνία Προσθήκης
  18/6/2017
[aem:BookFiles]
Το υπέροχο ταξίδι της Νίλου / Conti, Guido
Τη λένε Νίλου, από το όνομα μιας πριγκίπισσας της Ανατολής, κι έχει πράγματι ομορφιά και χάρη πριγκιπική. Η πελαργίνα Νίλου δεν γνώρισε ποτέ πατέρα, μα κάθε νύχτα άκουγε το τραγούδι αγάπης με το οποίο η μητέρα της καλούσε τον σύντροφό της να γυρίσει πίσω στη φωλιά τους. Η Νίλου μεγαλώνει, ώσπου έρχεται η σειρά της να πετάξει ψηλά και να γνωρίσει το ταξίδι των αποδημητικών πουλιών στην απέραντη Αφρική. Μόνο που δεν φαντάζεται τι είναι γραφτό να ζήσει έχοντας για μοναδικό όπλο τα φτερά της. Θα γνωρίσει τη μαγεία του ταξιδιού, την αγωνία της μοναξιάς, τον φόβο απέναντι στον εχθρό, μα και την αμηχανία μπροστά στις καινούριες της γνωριμίες, τη μελαγχολία του αποχωρισμού, την έξαψη της προσμονής και τη γλυκύτητα της επιστροφής.

Ένα παραμύθι πλημμυρισμένο από αισθήματα, εικόνες και έννοιες. Η γενναιοδωρία, η ανταποδοτικότητα, η φιλία, η συντροφικότητα, ο αποχωρισμός, η μοναξιά, ο φόβος, η εχθρότητα, η προσμονή, η λύπη, η χαρά και το θαύμα της φύσης μέσα στη διαδρομή προς την ενηλικίωση, στον δρόμο για την ωριμότητα. Ο κύκλος της ζωής σε ένα συναρπαστικό παραμύθι για ενήλικες και παιδιά (10+ ετών).

Το 'Υπέροχο ταξίδι της Νίλου' θα μαγέψει τους αναγνώστες που λάτρεψαν τον 'Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον' του Ρίτσαρντ Μπαχ και τον 'Μικρό Πρίγκιπα' του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Μια ιστορία που οι μεγάλοι θα διαβάσουν στα παιδιά και τα παιδιά στους μεγάλους.

Δημιουργήθηκε από τον Δαμιανό Μωραΐτη για λογαριασμό της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάςύνδεση)